TerperangkapBanjlr, Atuk 93Tahun Terpksa ‘Berlindung’ Atas Bumbung ” Bantuan lambat Sbb…”

Seorang warga emas berusia 93 tahun yang terperangkapDalam kejadian banjlr di Kampung Kemin, Jelebu kira-kira tengah malam semalam, telah mencetuskan kebimbangan ramai.

Menerusi satu posting yang dimuat naik oleh cucunya, warga emas itu pada awalnya telah terperangkap di dalam rumah kira-kira 30 minit akibat banjir.

Disebabkan air semakin tinggi, penduduk kampung kemudian membawa atuknya ke bahagian atas.

“Nak dekat 30 minit juga atok macam ni, he is 93 years old. “Now atuk dibawa ke atas bumbung, apa yang buat saya rlsau adalah hujan masih lagi turun. Tiada apa teduhkan atuk,” katanya.

Menurutnya lagi, sehingga kini bantuan masih belum diterima kerana jambatan untuk memasuki kampungnya telah runtuh.

“Minta tolong orang sana pun tk boleh buat apa. Sekarang saya dah l0st contact dari sepupu saya, mungkin bateri dia habis.

“Kalau ada orang-orang dekat yang termampu nak tolong, hope sangat boleh tolong,” katanya kepada Gempak.

Posting berkenaan kemudian menimbulkan rasa sebak netlzen yang rata-ratanya blmbang tentang keselamatan warga emas berkenaan.

“Ya Allah kau lindungilah dia daripada kesejukan” “Sedlhnya, jambatan pula runtuh, bantuan xleh terima”

“Someone please help him, aku dah menangls dah ni,” tulis beberapa netlzen.

Sumber : Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*