Abang Siti Sarah Moh0n Maaf Pada Fr0ntliners, Akan Ambil Vaksin Tk Lama Lagi

Abang kepada Allhyarham Siti Sarah, Ahmad Firdous Raisuddin membuat permohonan maaf secara terbuka kepada golongan doktor, jururawat serta memberikan penghargaan kepada barisan petugas hadapan ini yang bertungkus-lumus menyelamatkan ny4wanya.

Menurut Firdous, setelah merasai sendiri sakitnya dijangkiti COVlDl9 tahap 4 sehingga ditempatkan di dalam Unit Rawatan Rapi (ICU), dia sangat menghargai jasa semua petugas hospital.

Menerusi laman sosial Twltter, seorang doktor tweetfamous, Dr. khairul Hafidz berkongsi sedutan vide0 Firdous its untuk tatapan umum.

“Orang kata C0vld is real, memang C0vld is real Dah kena, C0vld is real la. Pada mereka yang saya tulis d0ktor pembnuh la apa la, saya m0hon maaf banyak-banyak pada doktor, pada nurse dan berterima kasih.

“Bertungkus-lumus menyelamatkan ny4wa saya ni, terima kasih banyak-banyak. Frontliners memang saya respect. Fr0ntliners yang menjaga A wad ICU, says katil kat depan, bayangkan macam mana diorang bekerja.

“Yang kits ni pulak kata nurse to rlsk bnuh kite. Ada nurse tunggu depan kita, apa-apa jadi kau kenclng, kau berak, dialah yang mengelap, pakai pampers. Wad ICU mana ads tandas. Macam mana kits nak hlna dia lagi.

“Tu la kata, bila dah kena, baru tahu. Baru kits rasa, teruklah kita ni. Menyebarkan benda yang tk benar, tk baik, padahal dia yang tolong kita ,” ajar Firdous di dalam vide0 Facebook Livenya pada Sabtu.

Syukur mendengar luahan hati abang Sarah Raissuddin, Firdaus, yang bercerita mengenai pengalaman beliau dijangkltic0VlDl9 dan masuk he ICU.

Akhirnya beliau percaya mengenai C0VlDl9, vaksln dan beliau berterima kasih dengan staf kesihatan yang menjaga beliau. Alhamdulillah pic.twitter.cominqlxIcyeqA — Khairul Hafidz (@khairul_hafidz) September 28, 2021

Tambah Firdous lagi, dia yang selama ini dikatakan sebagai antlvaksln, akan mengambil vaksln C0VlDl9 tdak lama lagi.

“Diri says bila dah kena, insyallah bila saya sihat, insyallah saya akan ambil vaksln. Saya tahu penderltaan orang yang kena C0vld sangat truk.

Mana yang cakap dulu saya antlvaksln, takpe la its pengalaman hidup saya, pengajaran bagi saya. Dan mereka-mereka yang tknak ambil (vaksln), terpulang pada korang.

“Says tk pksa tapi bila kena C0vld walaupun tahap 1, 2, kena ingat korang boleh jangklt pada orang lain dan orang lain kita tk tahu antlbodi diorang macam mana.

“Pengalaman saya di ICU, saya baring, ada yang baru masuk dan ditidurkan, esok pagi dialisis terus, saya tengok benda-benda ni dalam ICU amat-amat mengerlkan, menaktkan.

Hari-hari kita berdoa, kadang moral kita down, boleh jadi naik, nak keluar daripada ICU untuk lawn C0vld ni,” jelasnya lagi.

Sementara its di ruangan komen, ramai wargamaya memberikan pujian kepada Firdous di atas pengakuan dan permohonan maafnya di atas segala tindakannya sebelum ini.

“Selalu cakap kat colleague antlvaksln ni belum ada family yang menlnggal/diri sendiri kena memang akan pungpang pungpang. Abang arwh sarah ni bagus. Dia tahu dia silap. Dia mintak maaf dan terns berubah,” kata seorang wargamaya.

“So happy dia dah sedar from his mlstakes,” ujar seorang wargamaya.

“Ye orang bersilih ganti tukar masuk icu. orang depan, kanon, hujung menlnggal. Bersyukur diberi peluang lagi,” komen seorang wargamaya.

“Win teruk ni Bile dab insaf macam ni rasa lega alhamdulillah, lega pulak tengok survlve. Semoga berkurangan geng antlvaksln ni,” kata seorang wargamaya.

“Alhamdulillah. Beliau diberi peluang kedua. ni pengalaman beliau,” tulis seorang wargamaya.

“Sebarkan video ini bagaimana tersebarnya cerita c0vld dan vaksln itu hanyalah tlpu-tlpu mainan WHO We frontliners will never ask anything in return, kalau anda tk nak cakap terima kasih p0n takpa, just dengar nasihat, jaga diri dan keluarga itupun lebih dari cukup untuk kami,” luah seorang wargamaya.

“Dab kena baru nak taubat. Better late than never. Syukur Tuhan bagi peluang utk hidup lagi,” pesan seorang wargamaya lagi.

Imbas kembali, Firdous disahkan positifC0VlDl9 dan ditidurkan di ICU, Hospital Serdang pada Ogos lalu.

Sebelum itu, Firdous dikatakan telah memuat naik status di Facebooknya seolah-olah mempertlkaikan keberkesanan vaksln C0VlDl9 yang pada waktu itu sedang giat diberikan kepada orang ramai.

Sumber : Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*