Rakaman Detlk Detlk Lelaki Inl Kena Kacav Entlti Mlsteri Masa Tngah Masak Maggl

Baru-baru ini, tular sebuah cerita s.eram daripada perkongsian seorang lelaki yang bernama Syahmi di Twitter.

Pemuda berkenaan menceritakan detik detik c.emas yang dialaminya sendiri sebelum bulan puasa apabila pintu rumahnya diketuk sesuatu pada jam 4 pagi.

Menurut Syahmi, dia ketika itu sedang menyiapkan as.signment bersama rakan sekelas melalui Google Meet.

Pintu Rumah Kena Ketuk

Sambil menyiapkan tugasan tersebut, dia beritahu telah ke dapur untuk memasak maggi dan secara tiba-tiba, dia terdengar bunyi ketukan pintu dari luar rumah.

“Sebab aku o.vernight dengan classmate aku buat as.signment, punca gelabah buat ass.ignment last minute. Time tu aku lapar nak masak maggi kat dapur, hanya lampu dapur dan lampu bilik aku je yang teman aku. So time buat maggi tu, tetibe ada orang ketuk pintu rumah.”

”Aku p.elik lah, mangkok mana ketuk datang rumah orang pepagi b.uta ni, b.angang ke ape. Bagi salam pon takde, aku pikir kan jiran sebelah atau bawah ke, kot2 naik rumah aku nak tegur aku maybe aku terb.ising ngan classmate aku kat google meet ke ape.”

Pada awalnya, Syahmi meluahkan dia mahu menga.baikan bunyi ketukan itu kerana menyangka orang yang ketuk itu akan berhenti.

Akan tetapi, bunyi ketukan itu diteruskan dan kedengaran sangat lain seolah-olah menggambarkan ia bukanlah diketuk oleh seorang manusia.

“Aku rasa macam taknak lah bukak pintu, biar dia tahu yang orang rumah tido so maybe pagi nanti boleh lah datang balik rumah aku. Tapi… dia teruskan ketuk tau, ketuk pon lain macam bunyinye, macam bukan orang yang ketuk pintu.”

Oleh sebab tidak mahu keluarga atau jirannya terbangun, Syahmi lantas pergi membuka pintu untuk melihat siapakah yang mengetuk itu.

Tiada Siapa Di Luar Rumah

Namun, dia mendapati tiada siapa di depan pintu rumahnya dan segera meninjau ke arah balkoni. Setelah itu, Syahmi berasa sesuatu yang g.anjil dan meremang b.ulu roma. Bahu kanannya juga dikatakan berat.

“Pastu aku pergi b.alcony usya bawah jap. Then aku dapat rasa something s.trange and b.ulu roma aku naik bahagian tengkuk. Bahu aku pon macam berat sebelah kanan.”

Nampak Kelibat P0cong

Saat yang paling meny.eramkan adalah sewaktu Syahmi pusing ke arah kanan, dia mendapati kelibat p0cong berada di hujung koridor.

Tambahnya, wajah p0cong berkenaan bagaimanapun tidak kelihatan kerana ditutupi kain sebelum dia mengambil keputusan untuk membaca ayat Kursi.

Remaja berkenaan turut menggunakan handphone di tangannya untuk menangkap gambar p0cong tersebut sebelum masuk semula ke dalam rumah.

“Aku terkejot at first, so bila nampak skali tu. p0cong tu muka dia tertutup, macam j.enazah biasa kita tengok. aku trus pandang bawah and bukak fon .. sambil bukak fon dalam hati sambil baca ayat kursi. Aku tak takot sangat pon, sebab dah banyak kali kena s.ighting bende2 mcm ni. “

“So aku open camera aku ambik gambar, then tarik pagar, tutup pintu, masuk bilik air, ambik wudhuk then masuk bilik mute google meet kejap. Aku check fon aku nak tengok gambar tadi.”

Di akhir thr.ead berkenaan, Syahmi turut berkongsi hasil tangkapan kamera handphone miliknya.

Setelah diteliti, p0cong berkenaan tidak kelihatan di dalam gambar tetapi bayang-bayangnya sangat jelas terbentuk seolah-olah sedang berdiri di hujung koridor tersebut.

Sehingga artikel ini ditulis, tweet yang telah tular itu meraih sehingga 5K retweets, 12.8K likes dan 124 replies di aplikasi Twitter. Rata-rata netizen turut meluahkan rasa t.akut dan s.eram ketika membaca kisah tersebut.

Malah, ada juga yang ragu-ragu untuk stay up sehingga tengah malam selepas mengetahui in.siden menc.emaskan itu.

Kredit : BK

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*