“Kesian dia 7 bulan je merasa ada pak..” Rita Rudaini sambut hari jadi anak

Pelakon popular Rita Rudaini menyambut ulang tahun kelahiran anak keduanya, Airit Qaqa Arjuna yang ke-9 dengan berkongsi sebuah posting video di laman Instagram.

Menerusi rakaman berdurasi 30 saat tersebut, pelakon berusia 45 tahun itu melakukan kejutan dengan membawa dua kepingan kek sebelum menyanyikan lagu ‘Happy Birthday’ untuk anaknya.

Hero ibu

Anak sulung Rita iaitu Airit Rayyan Rizqin turut memberikan ucapan istimewa sebelum menyuapkan kek berkenaan kepada si adik dengan penuh kasih sayang.

Video :

“Semoga adik jadi pandai dalam pelajaran, solat jangan tinggal & bawa mommy dan Rayyan masuk syurga,” katanya.

Posting tersebut mengundang pelbagai reaksi peminat dan pengikut pelakon drama Ketupat Rendang Brownies Coklat itu dimana segelintir individu mengucapkan selamat hari lahir kepada Arjuna.

Selain itu, rata-rata meluahkan rasa sebak apabila mengenangkan pengorbanan Rita sebagai ibu tunggal dalam mendidik dan membesarkan cahaya mata seorang diri.

Sukanya tengok, pandai Rita didik anak

‘Happy birthday ensem boy’!

Sulung tu sebijik muka ayahnya…

Malah, Rita turut membalas satu komen warganet berkongsi rasa simpati terhadap anaknya yang membesar tanpa kasih sayang seorang bapa.

“Kesian 7 bulan je merasa ada pak (bapak)” – Rita

Terdahulu, Rita mendirikan rumah tangga dengan pemain bola sepak Aidil Zafuan pada 2008, namun bercerai pada September 2013. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua anak lelaki berkenaan.

Sumber: Instagram Rita Rudaini

via ohmymedia

Masih tergilakan Aidil Zafuan? Ini jawapan Rita Rudaini | Astro Awani

KUALA LUMPUR: Bingung fikiran pelakon Rita Rudaini bila memikirkan sikap segelintir masyarakat yang seakan gemar mencari kesilapannya.

Bukan sekali dua, bahkan sudah berkali-kali namanya sentiasa diheret dalam perdebatan dalam kalangan netizen khususnya mengenai perihal peribadinya.

Dan tentu sekali, dalam setiap perbincangan itu, nama bekas suaminya, Aidil Zafuan Abdul Razak akan diheret sama.

Terbaharu, ketika dia memuat naik hantaran di akaun Instagram mengenai aktiviti kerja sekolah yang dilakukan bersama anak keduanya, Airit Qaqa Arjuna, dia dilabel oleh beberapa pengikutnya sebagai belum ‘move on’ dengan perceraiannya.

Dakwaan sedemikian sebetulnya tidak perlu dibuat oleh netizen kerana tugasan yang diberikan cikgu kepada anaknya itu ialah menyiapkan carta keluarga atau lebih dikenali sebagai ‘family tree’ beserta dengan gambar.

Memandangkan tugasan itu berkisar mengenai susur galur keluarga sudah tentu foto bekas suami Rita yang juga ayah kandung kepada Airit Qaqa perlu dimasukkan sekali.

Kepada sebilangan masyarakat yang rasional, tindakan Rita itu ada betulnya kerana sekalipun dia dan Aidil Zafuan bukan lagi suami isteri, namun, hak lelaki itu sebagai bapa kepada anaknya tidak dinafikan.

Dalam masa sama, meletakkan foto bekas suaminya itu adalah tindakan Rita untuk tidak menafikan hak Airit Qaqa sebagai anak kepada Aidil Zafuan.

“Adakah hanya kerana meletakkan foto Aidil dalam ‘family tree‘ terus saya dilabel sebagai belum ‘move on’… bukankah kenyataannya Aidil tu bapa kepada anak-anak saya? Kalau bukan foto Aidil, nak bubuh muka siapa lagi? Muka suami orang lain?

“Saya juga yakin, kalau tak bubuh foto Aidil pun saya akan dihentam teruk kononnya menafikan hak anak-anak pada bapa mereka. Kenapa asyik cari salah saya?” soalnya penuh tanda tanya dalam satu perbualan dengan Astro AWANI hari ini.

Kata Rita, perpisahan dengan pemain bola sepak itu tidak pernah dijadikan alasan kenapa dia tidak boleh bersikap profesional dengan anak-anaknya apabila membicarakan soal Aidil.

Rumah tangga Rita dan Aidil Zafuan hanya bertahan selama lima tahun. Mereka bernikah pada 2008 dan bercerai pada September 2013.

Hasil daripada perkahwinan itu Rita dan Aidil Zafuan dikurniakan dua orang anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin, 12, dan Airit Qaqa, 10.

Kini, selepas lapan tahun bergelar ibu tunggal, pelakon filem Mami Jarum dan Mistik masih tidak terlepas ditanya tidakkah hidupnya sunyi tanpa kehadiran lelaki bernama suami.

“Alhamdulillah, saya gembira dengan kehidupan sekarang. Saya punya masa yang kualiti dengan dua orang anak yang kini sedang membesar. Dalam masa sama, tumpuan pada kerjaya lakonan juga tidak terjejas. Masa saya benar-benar dipenuhi dengan keluarga, kerjaya dan diri sendiri.

“Lagipun, kalau saya bernikah sekali lagi tentu ada juga kata-kata kurang manis akan kedengaran seperti mana perkahwinan saya sebelum ini. Saya bukan serik, cuma belum terfikir untuk kembali berumah tangga,” kata aktres berusia 45 tahun itu lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*