Dimlnati Semua Kaum Tak Klra Usla , Rmai Pmlnat Mahukan Bell Diberi Anugerah Ataupun GeIaran Datuk

Sebetulnya, memang sudah lama berhjat nak temu bual pIakon ini.

Jadi bila baru-baru ini dapat peluang itu, rasa macam satu hajat sudah tercapai. Ternyata memang orangnya sangat smpoi.

Sempat juga dia berseI0roh di c0rong telefon ‘ada byaran tak ini? Bell Ngasri memang suka duit-duit ini’. Mjurlah dia bergrau saja, kalau tak, terkeddu juga Cik Bunga.

Cik Bunga h0rmati Bell ini kerana dia tak ada pun goslp-goslp Iiar. Walhal, dia bukannya tak popuIar. Lagi satu, Cik Bunga peIik juga, walaupun dia berIakon hebat, bawa wtak apa pun boleh termasuklah beraksi komedi, kenapa dia macam tak pernah diangkat dalam dunia hlburan untuk anugerah-anugerah tertntu dalam lndustri?

Soalan itu juga timbuI dalam kIangan pemlnatnya yang selama ini melihat perkmbangan kerjaya seni peIakon ini sejak kecil.

Rata-rata memang menghrapkan Bell menang sebarang anugerah kerana Iakonannya sentiasa menjadi dan meIekat di hati penonton.

Malah, beberapa tahun kebIakangan ini juga namanya semakin diknali dan diketngahkan untuk program-program teIevisyen mahupun pr0jek drama atau telefilem. Jranglah orang tak akan ambil dia. Mesti ON saja.

Cik Bunga harap suara-suara peminat yang mahukan Bell menang sebarang anugerah dapatlah didngari oleh warga lndustri. Tak akanlah nak tunggu dia tiada baru nak beri anugerah ye tak? Begitulah lazlmnya, hairan juga kita.

Kalau tak nak bagi anugerah Iak0nan, beri gelaran Datuk pun boleh atas smbangannya sebagai seorang penghlbur sepanjang zaman. Kenapa tidak bukan ?

Tak apa Bell, janji Bell sentiasa mnang dan juara di hati peminat dan msyarakat. Yak Yak Yeay.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Utusan

Geng plastik hitam, saya puasalah! – Bell Ngasri

KUALA LUMPUR : Sering sahaja dikaitkan dengan gelaran geng plastik hitam setiap kali menjelang Ramadhan, pelakon dan pelawak popular, Bell Ngasri, 40, tidak tersinggung dirinya menjadi bahan jenaka orang menerusi watak Barkoba dan Ngasri dalam drama16 dan 17 Puasa.

Menurut Bell, sebagai seorang pelakon, tentunya dia profesional dalam menggalas tugas itu dan gembira apabila watak lakonannya diterima baik oleh penonton dan masyarakat.

“Walaupun asal bulan Ramadhan ada sahaja yang menjadikan wajah saya sebagai jenaka geng plastik hitam, tapi saya okey sahaja, tak ada masalah pun tentang itu.

“Bagi saya, watak itu berjayalah,orang suka. Kalau ada yang cakap saya tak puasa, itu Barkoba atau Ngasrilah. Saya masih berpuasa ya!”katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Menurut Bell, ketika dia melakonkan watak tersebut untuk naskhah 16 Puasa enam tahun lalu, penggambaran dilakukan pada bulan Ramadhan.

“Cuba tengok betul-betul, saya makan ke tidak dalam babak-babak yang dipertontonkan dalam drama itu? Saya tak makan sebab waktu itu saya berpuasa.

“Saya sebenarnya tak sangka walaupun drama itu sudah lama, tetapi naskhah Mamat Khalid ini ada kelompok peminatnya tersendiri. Tak sangka juga dapat perhatian sebab saya ini buat sahaja kerja sebagai pelakon.

“Kalau nampak macam betul  tak puasa itu, maknanya saya berjayalah buat penonton percaya dengan hasil kerja saya,”katanya.

Dalam pada itu, Bell juga teruja dengan reaksi peminat dan penonton menerusi naskhah baharu Mamat Khalid yang berjudul 18 Puasa Di Kampong Pisang akan bersiaran pada 15 April ini di saluran Astro First.

“Ia merupakan gabungan 17 Puasa dan drama bersiri Kampung Pisang. Seronok sebab saya dapat bekerjasama dengan kawan-kawan lama dalam industri.

“Macam Aziz M Osman dan Uncle Dewa Sapri, semua itu orang lama yang semasa kecil, saya tengok mereka di kaca tv. Dapat bekerjasama, memang peluang yang baik buat saya,”katanya.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*