Uncategorized

[Video] Gelagat Cikgu ‘Berletiaq’ Dalam Kelas Buat Netizen Terhibur – “Aku T4kut M4ti Tercek1k Ja..,”

Ser4ngan w4bak pandemik C0v1d-19 ini memberikan pengalaman dan cabaran baharu kepada seluruh masyarakat termasuklah bagi golongan pendidik. Mereka bukan sahaja ‘frontliner’ di rumah malah juga di sekolah.

Apa yang menarik perhatian ramai apabila satu video yang dikongsikan oleh seorang guru Bahasa Inggeris dan Pendidikan Jasmani, Farrah Norashikin sedang membebel sambil makan membuatkan ramai yang terhibur.

“Bukan merungut.. tapi ini cerita dan situasi sebenar dalam kelas.. Cuma aku t4kut kalau m4ti tercek1k ja..”

Mungkin ini memori sempena C0v1d-19. Masa tu lah cikgu nak makan, masa tu juga cikgu nak tengok budak makan. Kalau tak makan tak tau masa mana nak makan bila kelas banyak. Larat nak tengok lauk budak satgi t4kut terlioq (terliur) pulak meleleh…

Video yang berdurasi 60 saat itu telah mendapat lebih 700 ribu tontonan dan ribuan like serta share.

bukan merungut.. tp ini cerita dan situasi sebenar dlm kelas.. cuma aku takot kalau mati tercekik ja.. 🤪🤪🤪 mgkin ini memori sempena covid19 😌 masa tu lah cikgu nak makan, masa tu jg cikgu nk tgok budak makan.. kalau x mkn xtau masa mana nk makan bila kelas banyak.. larat nk tgok lauk budak satg takot terlioq pulak meleleh…🤤🤪🤣

Posted by Farrah Norashikin Juhari on Tuesday, July 28, 2020

Rata-rata orang meninggalkan komen positif dan terhibur dengan gelagat cikgu ini membebel.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Farrah Norashikin Juhari via sk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *